Hallo en welkom bij alweer het tweede Merkservice blog. Leuk dat je geïnteresseerd bent in de maandelijkse bezigheden bij Merkservice. In deze blog vertellen we je over de maand maart.

Versnellingsbak spoelapparaat

Om onze service kwaliteit weer een stukje beter te maken, hebben we bij Merkservice tegenwoordig een versnellingsbak spoelapparaat. Dit apparaat wordt gebruikt bij het extraheren en wisselen van automatische transmissieolie. Ook kan het apparaat gebruikt worden voor het snel en eenvoudig reinigen en spoelen van automatische transmissie, draaimoment omzetting, oliekoeler en olieleidingen. Bij een automatische transmissie moet eens in de zoveel tijd, afhankelijk van gereden kilometers, de olie ververst worden.

Remzuiger

Een gratis tip van Merkservice! Denk er aan dat je je remvloeistof op tijd laat verversen. Dit kan voorkomen dat je voor dure reparaties komt te staan. Het kan onder anderen voorkomen dat je met een verroeste remzuiger komt te zitten. En dat ziet er zo uit..

Kapotte koppakking

Een kapotte koppakking, het is vaak het vervolg van blootstelling aan hoge temperaturen voor een langere periode. Hier is de koppakking niet op ontworpen. Dit is een direct gevolg van een falend koelsysteem. Het kan zijn dat het vloeistofniveau te laag was of dat het systeem niet toereikend was om in de nodige koeling te voorzien. 

Een kapotte koppakking kan soms makkelijk aan je voorbij gaan, het ligt er volledig aan in hoeverre deze beschadigd is. Soms merk je dat je wat vaker koelvloeistof moet aanvullen of zal de temperatuur van de auto in de file flink stijgen. Gelukkig hebben we hier genoeg ervaring mee bij Merkservice en zijn onze monteurs ervaren genoeg om de koppakking te fiksen.

Remvoering

Een klant met een mooie Fiat 500 had de klacht dat het rempedaal erg ver naar onder zakte. De oorzaak: De remvoeringen van de achter remmen waren versleten. Gelukkig weten wij van Merkservice dan wat we moeten doen! Dit is natuurlijk wel een goed voorbeeld van wat er gebeurt als onderhoud wordt uitgesteld.

Nieuwe actie

In april beginnen wij met een leuke airco actie! Bij een airco servicebeurt krijg je een gratis luxueuze bol schepijs naar keuze bij Lavinia.