Afvullen van uw Airco

Een goed werkende aircosysteem zorgt ervoor dat de temperatuur in uw auto onder alle omstandigheden aangenaam is en blijft. Daarnaast zorgt de airco voor de juiste luchtvochtigheid om het beslaan van de ramen te voorkomen. Een goed werkende airco in uw auto is dus naast prettig ook van belang voor de verkeersveiligheid op de weg. Het is dus essentieel dat de airco goed blijft werken. Regelmatig de airco van je auto controleren en bijvullen verlaagt dan ook de kans dat deze tijdens het rijden stuk gaat of niet meer zo goed werkt.
De meeste auto’s zijn voorzien van een aircosysteem met R134A gas en de meeste auto’s na 2018 zijn voorzien van een nieuwe type airco systeem waar de R1234YF gas in moet. Merkservice kan beide systemen voor u afvullen.

U houdt dus uw fabrieksgarantie na een onderhoudsbeurt bij Merkservice.

Airco van EV/Hybride auto’s

Bij deze voertuigen is het nog belangrijker dat het airco systeem goed werkt omdat de accu’s van deze voertuigen vaak door het airco systeem worden gekoeld. Als het aircosysteem niet meer goed werkt of een storing heeft, dan kan de accu ook stuk gaan of een storing krijgen.
Ons advies is dan ook om uw voertuig jaarlijks te controleren en een servicebeurt te geven. Zo houd u het airco systeem in goede staat en voorkomt u dat u stil komt te staan door airco problemen.

Airco check? Gratis

Een airco werkt op basis van een koelmiddel. Het systeem is ook voorzien van een speciale olie (PAG olie ) zodat alle draaiende onderdelen goed gesmeerd blijven. Elk jaar verliest het airco systeem een tiende deel van het koelmiddel waardoor de airco na verloop van tijd steeds minder goed kan koelen. Als er te veel koelmiddel verloren gaat dan kan de aircopomp drooglopen wat slijtage veroorzaakt. Dit leidt tot een defecte aircopomp en de kosten kunnen dan aardig oplopen. Dit kan u voorkomen door de airco regelmatig te laten controleren en af te laten vullen.

Airco stinkt!!!!

Een airco systeem kan soms wel eens een naar luchtje hebben, een oorzaak kan zijn dat er condens water in het systeem blijft zitten, waardoor er schimmels ontstaan. Merkservice heeft daar de oplossing voor. Met onze luchtkanaal reiniger kunnen wij de luchtkanalen helemaal schoon maken, zo doden wij bacteriën en schimmels die de nare luchtjes veroorzaken, zo kunt u weer fris op weg.

Aircocheck?

GRATIS!!

 

meer weten of snel een afspraak maken?

Team Merkservice Autobedrijf Vught staat voor u klaar!